آموزش لهجه عراقی و مکالمه عربی فصیح

تدریس لهجه عراقی، مکالمه عربی فصیح، حوار مفتوح و صرف و نحو

آموزش لهجه عراقی و مکالمه عربی فصیح

تدریس لهجه عراقی، مکالمه عربی فصیح، حوار مفتوح و صرف و نحو

آموزش لهجه عراقی و مکالمه عربی فصیح

استاد امین تیموری
موبایل: 09365544696
ایمیل: abooeshagh.arabic@gmail.com
مدرس لهجه عراقی و مکالمه عربی فصیح
مدرس دوره های حوار مفتوح
مدرس صرف و نحو
تدریس خصوصی در استان تهران و البرز
تدریس مجازی مکالمه عربی برای همه فارسی زبانان جهان
*چندین سال سابقه در عرصه مکالمه عربی*

نویسندگان
آخرین نظرات

الصحیفة السجادیة الجامعة /الدعاء 33

امین تیموری | پنجشنبه, ۴ بهمن ۱۴۰۳، ۰۲:۱۱ ق.ظ

دعای سی‌ و سه – در عاقبت به خیری در کارها
دعا برای عاقبت بخیری در کارها:
این دعا یازدهمین مناجات از مجموعه دعاهای صحیفه سجادیه و سی و سومین دعا در کتاب صحیفه جامعه می باشد.

بیانات ارزشمند حضرت سیدالساجدین (علیه السلام) در دعا برای عاقبت بخیری در کارها ذکر و یاد خداوند را زمینه ساز سربلندی، شکرگزاری را زمینه ساز سعادت و اطاعت حق تعالی را سبب نجات انسان می داند.

آموزه های این نیایش حکیمانه، از تاًثیر اعمال انسان بر احوال فرشتگان پرده برداشته است و هنگام دعا برای عاقبت بخیری در کارها، آسودگی و فراغتی سالم و بدون خستگی را از خداوند طلب کرده است.

حضرت سیدالمتقین در خلال این دعا با درود بر محمد و آل محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) تقاضای توبه و بازگشت پذیرفته شده از خداوند را دارد و از آشکار شدن عیوب در روز قیامت به معبود خود پناه برده است.

نکته طلایی دعا برای عاقبت بخیری در کارها، اشاره به مهربانی بی نهایت پروردگار و مستجیب بودن او دارد.
یٰا مَنْ ذِکْرُەُ شَـرَفٌ لِلذَّاکِرِینَ، وَیٰا مَنْ شُکْرُەُ فَوْزٌ لِلشَّاکِرِینَ، وَیٰا مَنْ طَاعَتُهُ نَجَاهٌ لِلْمُطِیعِینَ، صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاشْغَلْ قُلُوبَنَا بِذِکْرِکَ عَنْ کُلِّ ذِکْرٍ، وَأَلْسِنَتَنَا بِشُکْرِکَ عَنْ کُلِّ شُکْرٍ، وَجَوَارِحَنَا بِطَاعَتِکَ عَنْ کُلِّ طَاعَهٍ،

ای آن‌که یادش برای یادکنندگان عزت و افتخار است و ای آن‌که سپاسگزاری‌اش، برای سپاس‌گزاران پیروزی و رستگاری است و ای آن‌که فرمان برداری‌اش برای فرمان‌برداران، نجات و رهایی است! بر محمّد و آلش درود فرست و دل‌های ما را به یادت از هر یادی و زبان‌مان را به سپاسگزاری‌ات از هر سپاسی و اعضای‌مان را به طاعتت از هر طاعتی، بی‌خبـر گردان.

فَإِنْ قَدَّرْتَ لَنٰا فَرَاغاً مِنْ شُغْلٍ فَاجْعَلْهُ فَرَاغَ سَلَامَهٍ لاٰتُدْرِکُنَا فِیهِ تَبِعَهٌ وَلاٰ تَلْحَقُنَا فِیهِ سَأْمَهٌ، حَتّٰى یَنْصَـرِفَ عَنّٰا کُتّٰابُ السَّیِّئَاتِ بِصَحِیفَهٍ خَالِیَهٍ مِنْ ذِکْرِ سَیِّئَاتِنَا، وَیَتَوَلّٰی کُتّٰابُ الْحَسَنَاتِ عَنّٰا مَسْـرُوریِنَ بِـمٰا کَتَبُوا مِنْ حَسَنَاتِنَا.

و اگر در جنب کار و کوشش، فراغت و آسایشی برای ما مقدّر کرده‌ای، آن فراغت و آسایش را قرین سلامت قرار ده؛ که در عرصه‌گاه آن، پی‌آمد بدی به ما نرسد و ملالت و دل‌تنگی به ما نپیوندد؛ تا فرشتگان نویسندۀ بدی‌ها با پرونده‌ای پاک و خالی، از ثبت بدی‌های ما چشم‌پوشی کنند؛ و فرشتگان نویسندۀ خوبی‌ها، به سبب خوبی‌هایی که از ما نوشته‌اند، خوشحال و شادان باز آیند.

وَإِذَا انْقَضَتْ أَیَّامُ حَیَاتِنَا، وَتَصَـرَّمَتْ مُدَدُ أَعْمَارِنَا، وَاسْتَحْضَـرَتْنَا دَعْوَتُکَ الَّتِی لاٰبُدَّ مِنْهَا وَمِنْ إِجَابَتِهَا، فَصَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاجْعَلْ خِتَامَ مٰا تُحْصِی عَلَیْنَا کَتَبَهُ أَعْمَالِنَا تَوْبَهً مَقْبُولَهً لاٰتُوقِفْنَا بَعْدَهَا عَلیٰ ذَنْبٍ اجْتَـرَحْنَاهُ وَلاٰ مَعْصِیَهٍ اقْتَـرَفْنَاهَا،

و هنگامی‌که روزگار زندگی‌مان سپری شود و مقدار عمرمان بگذرد و به پایان برسد و دعوتت به مرگ که چاره‌ای از آن و اجابتش نیست، ما را آماده افتادن به کام مردن کند؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و پایان آنچه نویسندگان اعمال ما در پروندۀ ما خواهند نوشت، توبۀ پذیرفته‌شده قرار بده، که پس از آن ما را محاسبه نکنی بر گناهی که مرتکب شده و معصیتی که انجام داده باشیم،

وَلاٰ تَکْشِفْ عَنّٰا سِتْـراً سَتَـرْتَهُ عَلیٰ رُؤُوسِ الْأَشْهَادِ، یَوْمَ تَبْلُو أَخْبَارَ عِبَادِکَ، إِنَّکَ رَحِیمٌ بِـمَنْ دَعَاکَ، وَمُسْتَجِیبٌ لِمَنْ نَادَاکَ.

و پرده‌ای که بر گناهان ما پوشاندی، در برابر حاضـران روز قیامت، از روی ما برندار، روزی که خبـرهای بندگانت را آشکار می‌کنی. مسلّماً تو نسبت به کسی که می‌خوانَدت، مهربانی؛ و نسبت به کسی که صدایت می‌زند، پاسخ دهنده‌ای.

منبع: سایت منتظر
blog.montazer.ir/sahife

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی