کتاب مطلع الفجر (لهجه عراقی)
معرفی کتاب از زبان پدیدآورندگان:
این کتاب از ده درس تشکیل شده است که هر درس شامل هفت قسمت می باشد.
بخش اول مفردات (واژگان)
بخش دوم نص (متن قصه)
بخش سوم حوار (گفتگو)
بخش چهارم معلومات عامه( شامل کلمات و واژگان پر کاربرد مرتبط با متن و حوار درس)
بخش پنجم قواعد ( در این بخش مهمترین قواعد پرکاربرد لهجه عراقی استخراج و به نگارش در آمده است)
بخش ششم مثل ( شامل ضرب المثل های عراقی در کنار معادل فارسی آن ها)
بخش هفتم و پایانی روایتی از اهل بیت علیهم السلام پیرامون اهمیت و ثواب زیارت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام نقل شده است.
از جمله ویژگی های این کتاب قصه وار بودن آن است که نویسنده، زندگی داستان یک خانواده چهار نفره ایرانی، متشکل از پدر، مادر، خواهر و برادر را از ابتدا و با روایت دختر خانواده که دانشجوی زبان و ادبیات عربی است، به تصویر می کشد. این خانواده ایران را به قصد زیارت اربعین حسینی علیه السلام ترک می کند و به شکل داستان وار نویسنده کتاب، در تمام مسیر همراه این خانواده می باشد و مرارت ها خوشی ها و … را همانگونه که هست نقل می کند و این خود سبب کاربردی تر شدن اثر گردیده است . تالیف این کتاب با مشکلات عدیده ای مواجه شد؛ اولا این کتاب به لهجه عراقی می باشد. همین امر باعث شده است که گویش های مختلفی که در سرتاسر عراق، از شمال و جنوب و شرق و غرب آن هست را بررسی شود و سعی در استفاده از الفاظ شایع تر و مناسب تر بود. تمرکز کتاب به گویش مردم شهرهای نجف و کربلا است که زائرین بیشترین زمان سفر خود را در آنجا می گذرانند.
ثانیا رویکرد ما در نگارش این کتاب به گونه ای است که تنها زائرین اربعین مخاطب ما نباشند بلکه هر کس که طالب یادگیری لهجه عراقی است، می تواند از این کتاب بهره بگیرد. فراگیر بودن مخاطبین این کتاب، ما را بر این داشت تا دقت بیشتری بر جمعیت کتاب داشته باشیم. ذکر این نکته ضروریست که این اثر نیز همچون آثار دیگر ممکن است نواقص و اشکالاتی داشته باشد که ان شالله در چاپ های مجدد رفع خواهد شد.
- ۰۰/۰۳/۲۸